Pointercupen

Pointercupen

I NPKs database skal oppnådde jaktprøveresultater fortløpende legges inn gjennom året. Eierene er pliktig til å følge med at egne resultater kommer med i Cupene, og hvis ikke melde resultatet inn til sin NPK Distriktsrepresentant eller direkte til NPK web's e-post adresse: webansvarlig@pointer.no  

Hundens registrerte eier skal bo i Norge og være medlem av Norsk Pointerklub når poengene oppnås for å telle med i Pointer Cup kåringer.

Lenker til Cupene for år 2018 finner du her (vinnere tidligere år er publisert andre steder og i NPK årbøker):

POENG POINTER CUP HØYFJELL VINTER 2018

POENG POINTER CUP HØYFJELL HØST 2018

POENG POINTER CUP LAVLAND 2018

POENG POINTER CUP SKOG 2018

POENG POINTER CUP UNGHUND 2018

RESULTATER HØST 2018 (alle)  

 

Hensikt med cupen.
Opplegget skal bidra til å øke interessen for å delta på prøver samtidig som deltagerne, øvrige medlemmer, potensielle valpekjøpere og andre interesserte får forbedret kunnskap om de beste pointerne og deres resultater.

Det kåres årets Høyfjellhund vinter, årets Høyfjellhund høst, årets Lavlandshund, årets Skogsfugelhund og årets Ungpointer alle basert på poengberegningen/statuttene nederst på denne side.

Vinnerne får på årsmøtet, eller av sin DR utlevert et minnediplom og en premie med navnet til hund og eier inngravert. Årets ungpointer tildeles på årsmøtet en vandrepris med premiebok der hund og eier er avbildet. Vinner får også til eie minnediplom og premie.

Ved årets utgang kårer avlsrådet Årets Pointer basert på championatreglene. Dette er pointeren med flest championatpoeng gjennom året og med følgende statutter:
Eier skal være medlem av NPK i det tidsrom poengene oppnås. Hunden skal være registrert fri for HD. De 5-fem beste resultatene i UK/AK/VK oppnådd i Norden legges til grunn, i tillegg til høystatusløpene i Norge. Årets pointer kåres etter championatreglene. Ved lik poengsum gjelder flest førstepriser, både i UK/AK og VK som er tellende etter ch.reglene.Ved likt antall førstepriser gjelder færrest starter.

Poengberegning:

Unghundklasse uk:

Kåring av årets ungpointer basert på resultater fra høyfjell, lavland og skog:

1 UK = 6 poeng, 2 UK = 3 poeng, 3 UK = 1 poeng.

Plassering i finale på høystatusløp (Norsk Derby, Svensk Derby, Dansk Derby, Arctic Cup, Forus Open, S?r Norsk Mesterskap, Unghund Grand Prix, Fjellpokal, Vinter Fjellpokal gir 6 poeng for 1 plass, fallende til 1 poeng for 6.plass. I Norsk Derby får man i tillegg poeng for kvalifisering og semifinale etter samme skala. Seier i Norsk Derby gir 10 poeng ekstra.

Ved poenglikhet ved årets avslutning gjelder flest 1-priser, deretter yngste hund.

Åpen klasse AK:

1 AK = 3 poeng, 2 AK = 2 poeng, 3 AK = 1 poeng. ÆP skog gir 5 poeng ekstra.

Vinnerklasse VK:

1 VK gir 6 poeng, deretter fallende til 6 VK = 1 poeng.
Tillegg for Cacit og Res.Cacit = 5 poeng. CK eller Cert (Sverige) gir 4 poeng.

På svenske prøver der det ofte tildeles både HP, Cert og Cacit på samme resultat gjelder max 5 poeng i tillegg.

Premieringer i finale på 2 og 3 dagers VK gir i tillegg 3 poeng, mens premieringer i semifinale på 3 dagers prøver gir 2 poeng.

Vinner i ett av Norgesmesterskapene (Høyfjell, Vinter, Skog og Lavland) får et tillegg på 10 poeng. (pr. NM).

Det samme gjelder vinner av Svenske Mesterskap og Danske Mesterskap.

Våre sponsorer