Referat fra Midt-norsk pointertreff

Lagt inn av Ragnhild Kvalheim Overordnet kategori: Distriktene Sist oppdatert onsdag 05. juli 2017 00:01

Referat fra Midt-norsk pointertreff på Hageseter turisthytte på Dovre helgen 23.-25. juni 2017

Det er alltid moro å være sammen med positive pointerentusiaster!

Denne gangen ei hel helg med pointeren i førersetet. Ei tradisjonsrik helg er avviklet med trivelige folk og vakre, solide og dresserte pointere. Vertskapet på Hageseter turisthytte kommenterte at dette var trivelig, og særlig det at det ikke var en lyd fra pointerne! Dette var visst litt spesielt, de hadde ventet noe annet. Pointeren viser atter en gang at dette er en flott hund, den fungerer på fjellet og utstillingsringen, og i et miljø med andre campingfolk så gjør pointeren et svært positivt inntrykk med sin ro og verdighet – også noe å bringe videre.

Helga ble avviklet etter et fast mønster, men nytt av året var at vi samlet oss på fredagskvelden til en paneldiskusjon om pointeren. Dette ble en interessant diskusjon hvor humor og alvor var til stede. Lørdag ble det en stor utstilling og vi kåret vinnere hele dagen. I år var det 46 påmeldte hunder på utstillinga. Det var 20 hannhunder og 26 tisper. Dette var veldig bra påmelding og gjorde konkurransen sylskarp om å bli best i rasen.

Maiken Gyldenskov Horn og C.I.B. N SE DK UCH JWW-14 Fjellrypas Rd Il Tempo (Eidemlia's Dano - Fjellrypas Lf Røa) tok det lengste strået og ble BEST I RASEN. Rolf Bredesen og N UCH Skoglykka's Brando (Skoglykka's Totti - Skoglykka's Tyra) ble BEST I MOTSATT KJØNN under kyndig føring av Gry Marie Bjørge. Certene ble i år utdelt til Gloføklias Teodor (Ohlsmyrens P Respect - Svarttjønnholets A Rikke) med eier Øyvind Kvaløy i hannhundklassen og Gloføklias Kawa (Ohlsmyrens P Respect - Svarttjønnholets A Rikke) med eier Einar Hustad i tispeklassen. Kennel Furukollens ble tildelt hederspremie i oppdretterklassen. I valpeshowet var det påmeldt 2 hunder og der vant Eva Katrine Vangen og Rokkomborres C Maia (Jutevatnets Birk - Vestfjorddalens Patrika). Det var påmeldt 6 ekvipasjer i barn og hund, og der var det flott føring av alle barna.

Utover lørdagen fortsatte vi med ferdighetskonkurranse og avsluttet med grilling i storteltet. Loddtrekning med flotte premier og utdeling av heder og utmerkelser gjorde kvelden innholdsrik.

Søndag ble det arrangert natursti og apportkonkurranse. Solid oppmøte og full innsats tross litt dårligere vær med haglbyger, men som vanlig klager ikke pointerne på været selv om eierne syntes det var litt utrivelig! Det var i år påmeldt 20 hunder til apportkonkurransen. Den ble ledet og dømt av Torfinn Stenersen. I år ble den utført i 2 deler med en kvalikrunde med utlagt apportrype der de 10 kjappeste gikk videre til finalerunden. I finalen ble det utlagt ei rype og en tørket fasanhøne. Det var allerede fra kvaliken knyttet stor spenning til hvem som skulle vinne da det i kvaliken var 10 hunder på nesten samme tid. Det skilte bare sekunder mellom beste og nummer 10. I finalerunden ble det også spennende. Der startet 8-årige Ohlsmyrens P Rocket Man (Jutevatnets Radar - Borgeflons Jaga Cs) som beste hund i kvaliken, og han viste oss hvordan dette skulle gjøres. En fasanhøne var intet problem. Han beholdt ledelsen helt til 12-årige Almtjønna's Giron (Eidemlia's Sivert Irkas - Skoglykka's Ifa) startet og slo han med 10 sekunder. Det var ingen andre som klarte å matche Giron sin tid og de slo heller ikke Rocket Man. Maijo fikk 3. plass i finalen.

Vi gratulerer alle med strålende resultater i alle klasser. Se flotte stemningsbilder under (tatt av Ingrid Rein og Håvard Kvalheim).

Samlinga dette året var svært vellykket. De andre raseklubbene må bare misunne oss at de triveligste folkene i fuglehundmiljøet har kjøpt seg pointer!

Tusen takk til våre sponsorer Royal Canin og Lundhags, og tusen takk til alle som bidro til å gjøre denne helga minneverdig. 


Med vennlig hilsen
Terje Bjugan og Håvar Skinstad      

fullsizeoutput 60f1 IMG 1227

fullsizeoutput 60e4 fullsizeoutput 60e8 

fullsizeoutput 60e9 fullsizeoutput 60e1 

DSC 0064 1 

DSC 0044 DSC 0043 

DSC 0011 IMG 1231 

IMG 1228 DSC 0124 

IMG 1244  

IMG 1238 

fullsizeoutput 60e3 IMG 1236 

IMG 1240

IMG 1247  

IMG 1237 IMG 1241 

IMG 1245 IMG 1246