Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

01august2015

Nord Norge nord

Ronja Nordnorsk mester!

Ei eventyrlig helg for pointerne på Ringvassøya ble avsluttet med kronen påRonja1Ronja1 verket i dag. Pointer Ronja (19710/05) (Brutus – Rødfosen’s Pia)  til Øystein Pedersen fra Tromsø gikk av med seieren i det nordnorske mesterskapet med 1. VK m/Cacit. Det var spenning helt til siste slutt, med mye fugl, tett vegetasjon og pga dette også vansker å finne hunder som ble borte. Ronja var rangert som nr 2 etter andre runde med 1 komplett fuglearbeid, etter pointer Joker til Ronny Hartviksen. I finaleslippet mot nettopp Joker får Ronja et nytt komplett fuglearbeid, og gikk dermed av med seieren. Dermed ble Joker nr 2 i NNM med 2. VK m/res. Cacit. Det var kun tre plasserte hunder i finalen, og to av dem var pointere.

Det nordnorske sommerværet kom sent i år. De siste to ukene har det vært rundt 20 grader og mer, og omtrent ikke regn i det hele, så det ble forventet vanskelige vitringsforhold på denne prøven. Hele helga har vært preget av temperaturer i overkant av 20 grader og sol. Det var på forhånd taksert mye fugl på øyene utenfor Tromsø, og ”mye” var vel bare fornavnet. Et av partiene lørdag observerte ikke mindre enn 20 store rypekull i sitt terreng, og da sier det seg selv at det var utfordringer nok for hundene. Men tross vanskelige forhold har det i løpet de tre dagene Tromsøprøven og NNM har vart vært ei fantastisk prøvehelg for pointerne her nord. Ikke mindre enn 24 permieringer til denne rasen disse tre dagene! Det vitner om god nese, godt jaktvett og ikke minst riktig valg av rase! Resultatene er allerede lagt ut i kolonna for prøveresultater her på NPK-siden, men det kan nevnes at det har vært fire 1. VK; av dem en med Cacit og en med ck, fire 2. VK; en med res. Cacit og to av dem med ck, fire 1. UK, fem 2. UK og tre 3. UK. Dessuten en 3. VK, to 5. VK og en 6. VK. Av alle premieringene gikk ikke mindre enn 8; dvs 1/3 av premieringene til hunder fra kennel Jimsrypa! Var det noen som nevnte ”pointere på pallen”??!

Det blir vanskelig og ikke sitere lyrikeren Rolf Jakobsen etter dette….”Se oftere mot nord…det er langt dette landet…” Store gratulasjoner til alle de premierte, og selvsagt spesielt til den nybakte Nordnorske mester Ronja og oppdretter, eier og fører Øystein Pedersen!

Pålogget

Vi har 18 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Leder: Per Dahle, Tiurveien 1, 1640 Råde. Tlf. 94839950, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Medlemsservice: Ann-Karin Lindberg, Bjerkehageveien 18 1405 Langhus. Tlf. 90530848, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Avlsrådet: Terje Steinsund, Salarøyvegen 351, 9103 Kvaløya. Tlf. 90102076, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Webansvarlig: Inger Johanne Bergseng, Anton Tschudisvei 43, 1344 Haslum, tlf 918 00 780,epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Webansvarlig: Ole Ingebrigtsen, Åsveien 31, 9020 Tromsdalen. Tlf. 91575666, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.