Generelle nyheter 1

NPKs utmerkelse til årets mest allsidige pointer innenfor våre fire jaktprøvedisipliner høyfjell høst, høyfjell vinter, lavland og skog. En må ha premieringer i minst tre av våre fire jaktprøvedisipliner, for å vinne kennel Oksby`s vandrepokal. 

NUCh NJCh Barentsviddas C Vicky vinner Kennel Oksbys Vandrepokal for 2019 på følgende grunnlag:

Eier: Ulf Jørgensen

Oppretter: Geir B. Larsen

10.10.Østfold 1 pl. NM Lavland lag

10.10.Østfold 2 VK NM Lavland lag individuelt

18.10.Vestfold 3 VK Lavland

28.09.Skogsbygda 2 VK finale Lavland

22.03.Rjukan II 2 VK Høyfjell vinter

31.08.Geilo 4 VK Høyfjell høst

To andre hunder har også oppnådd premieringer på tre jaktprøvedisipliner. Guido til Thomas Ellefsen og Storskartindens Nelly til Christian Slettbakk

Barentsviddas Vicky buskerud

Uttak til Nordisk Pointermatch 2020

NPK er invitert til å delta på Nordisk Pointermatch Lappo i Finland den 8.oktober 2020. Hele arrangementer er åpent fra mandag 5.oktober til søndag 11.oktober. NPK ønsker å delta og vi ønsker å hevde oss best mulig.

I og med at dette er en feltprøve vil vi i uttak av lag prioritere de som trener og konkurrerer på feltprøver ( Sverige, Danmark og Finland) og deretter norske lavlandsprøver. Resultat fra 2020 er en forutsetning, samt at resultater fra både 2019 og 2020 vil telle i en samlet vurdering.

Vi ønsker at de som finner dette interessant allerede nå melder dette til avlsrådet, slik at vi kan holde en løpende dialog.

 

 

Välkommen till Lappo och Nordisk Pointermatch i oktober 2020!

Planerna på att arrangera Nordisk Pointermatch framskrider trots allt.

Här är information som stöd för er planering:

Vi önskar att lagen anländer till Lappo senast på onsdagen 7.10. Till er kännedom så har Nordisk Pointermatch blivit ansökt som officiellt prov med möjlighet till certifikat. Lördagens allmänna prov är internationell vinnarklass med möjlighet till internationellt certifikat (CACIT).

Bifogat tävlingsregler för Nordisk Pointermatch.HER

Tidtabell:
Måndag 5.10. möjlighet till träning
Tisdag 6.10. möjlighet till träning
Onsdag 7.10. möjlighet till träning, presentation av lagen, Get together – samvaro på kvällen
Torsdag 8.10. Nordisk Pointermatch, middag och prisutdelningsceremoni
Fredag 9.10. Besök på Lappo Patronfabrik, möjlighet att följa med Diarmid Cup (Finska rasmästerskap)
Lördag 10.10. UKL/ÖKL/Int. SKL (CACIT) prov, middag och prisutdelningsceremoni
Söndag 11.10. Diarmid cup final

Inkvartering: Åt domarna har inkvartering reserverats på Wanha Karhunmäki. Åt lagen föreslår vi inkvartering i lägenhet med egen ingång, 3-4 skilda rum, gemensamt minikök samt wc och dusch detta också på Wanha Karhunmäki. Bastu finns i skild byggnad. Priset 40 €/dygn/person innehåller bäddlinnen, handdukar samt morgonmål.

Ifall ni vill ha andra inkvarteringsalternativ kontakta arrangörerna. Bilder och mer information om Wanha Karhunmäki: https://www.wanhakarhunmaki.fi/ Naturligtvis med förbehåll för möjliga begränsningar p.g.a Coronavirus pandemin.

Information angående tävlingen kommer att uppdateras på följande websida: https://kanakoirakerho.fi/content/nordisk-pointermatch-2020

Med vänlig hälsning Marko Stålnacke och Ann-Helen From Pointersektionen

Ny Elitehund
N UCH Barentsvidda’s E Little Wing (NO39699/17) barentsviddas little wing

Født: 21.01.2017

Mor: C.I.B. N FI UCH Barentsvidda’s D Wind Cries Mary (NO52521/11) Far: C.I.B. N SE UCH Barentsvidda’s C Nansen (NO50991/11)NO50991/11)

Jaktprøvepremier:
1UK, Vinner av Lappland Cup, Abisko, Sverige, 15.04.2018
Finalist Norsk Derby, Kongsvold, 23.09.2018
2AK, Saltfjellet, 27.04.2019
1AK, Melåheia, 24.08.2019
6VK, Lofoten, 07.03.2020

Utstillingspremier:
Exc.BK 1.BKK CK CERT 1BTK BIR BIS, Lødingen, 25.05.2019
Exc.BK 1.BKK CK CERT 1BTK BIR BIS, Bardu, 16.06.2019
Exc.BK 1.BKK CK CERT CACIB 1BTK BIM, Fauske, 03.0.2019

Eier: Geir B. Larssen

Oppdretter: Geir B. Larssen

Distrikt: Troms og Finnmark

 

 

 

 

 

 

Ny NUCh

Ravnkloas Dart NO36205/15 Ravnkloas Dart1

Født. 03. 06. 2015

Mor: Pimen’s B-Kajsa S58758/2009 Far: NUCh Jutevatnets Birk NO39700/13

Jaktprøvepremier:

09.04.2017 Alta 2.AK høyfjell
30.09.2017 Alta 1.AK høyfjell
22.08.2019 Tromsø 1.AK skog
01.09.2019 Senja 2.VK finale

Utstillingspremier :

12.06.2016 Målselv Exc JK 1JKK CK 3BHK
03.06.2017 Alta Exc BK 1BKK CK CERT 1BHK BIR
09.06.2018 Alta Exc BK 1BKK CK CERT 1BHK BIM
16.06.2018 Målselv Exc BK 2BKK CK 2BHK
17.06.2018 Målselv Exc BK 2BKK
18.06.2019 Alta Exc BK 1BKK CK R.CERT 3BHK
20.06.2020 Sør-Varanger Exc BK 1BKK CK CERT 1BHK BIR

Eier: Inger-Lill Løkås Pedersen

Oppdretter: Inger-Lill Løkås Pedersen

Distrikt: Troms og Finnmark

 

Minneord Finn Trana

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår gode venn, Finn Trana, hadde sovnet stille inn, søndag 21. juni 2020.

En engasjert, åpen og inkluderende venn er borte.

Av Finns mange interesser må vi vel kunne si at gleden ved å drive med fuglehunder til prøver og jakt, var den største. Det begynte med vorsteh, men heldigvis ble pasjonen for den edle pointeren tidlig vekket. Og i årenes løp ble det mange gode pointere i Finns eie.

Interessen for fuglehunder gav Finn mange bekjentskaper, og gode venner, i Norge og utlandet. Han deltok på de årlige pointertreffene både i sør og nord. I tillegg var det selvfølgelig både deltagelse, og som ivrig tilskuer, på jaktprøver i Norge, Sverige og Danmark. Hans utadvendte og inkluderende væremåte, gjorde Finn til det naturlig midtpunkt i mange sammenhenger. På jaktprøver var det aldri et kjedelig øyeblikk når Finn var til stede, hans treffende kommentarer og rungende latter sørget for at det ble mye liv på partiet. Det ble mange vennskap ut av dette.

Med sine hunder vant Finn mange premier, men det var nok ikke dette som var det viktigste for han. Det var det sosiale aspektet som trigget. Være sammen med andre mennesker med samme interesse, se egne og andres hunder, uansett rase, gripe marken, se flotte fuglearbeider. Kommentere og diskutere. Se og nyte. Det var dette som gjaldt.

De siste årene var Finn mye syk og orket nok ikke stille egen hund på prøve. Likevel var han ofte å se på oppropet, eller han kom kjørende ut på et eller to av partiene for å heie. Han gikk med en time eller to, kommenterte, pratet og var morsom. Ikke minst fulgte han med på hundene og det som skjedde. Dette vitner om oppriktig og glødende interesse for fuglehundsporten.

Finn var aldri redd for å bidra. Han var medlem i Telemark Fuglehundklubb og Norsk Pointerklub. I sistnevnte var han mangeårig distriktsrepresentant for Østfold. Så var han selvsagt aktivt med i Østfold Fuglehundklubb. Han deltok aktivt på møter og samlinger i regi av alle klubbene. I ØFK, som lå hans hjerte nærmest, har han vært formann og styremedlem, og i mange år var Finn en viktig del av prøvekomiteen hvor han har vært både prøveleder og dommeransvarlig. Og ingen kunne vel skaffe dommere som Finn. Her kom hans store kontaktnett og sosiale egenskaper vel til nytte; det var vanskelig for dommerne å takke nei når Finn hadde bestemt at de skulle komme til ØFK for å dømme!

Hans store innsats for ØFK bidro til at klubben gav både Gullmerke og Æresmedlemskap til Finn. Dette sier mye om hans innsats for klubben som betydde så mye for han.

Også i tiden etter at Finn ble Æresmedlem i ØFK la han ned stor innsats for klubben. Han ble en ivrig støttespiller, og drivkraft i etablering av eget klubbhus for ØFK.

På kvelden var Finn ivrig med å få tent bålpanna, gjerne sammen med noen av sine mange gode venner, og uansett vær og årstid. Her bød på seg selv; med humor og latter, men også «den gode samtalen» ble naturlig ved bålet. Finn var kunnskapsrik. Han elsket å provosere, og diskusjonene var mange og gode. Latteren satt løst- det ble aldri et kjedelig øyeblikk i nærheten av Finn.

Det var hjemme på hytta i Rauland, med fantastisk utsikt over Møsvatn og Hardangervidda, Finn trivdes best. Sammen med kona Gunn, med venner, eller alene- bare hundene og han. Her var det treningsturer, jakt eller fiske som sto på dagsorden. Her var livet herlig!

Selvfølgelig kjente Finn også alle de lokale. Mange gode og dype vennskap kom til. Bålpanna var også her sentral. Og det er mange av oss som har vært så heldige at vi har blitt invitert og blitt traktert på beste vis. Finn viste da sine kulinariske sider. Nydelig mat ble alltid servert. Rypebryst, lagtidsstekt lammelår, lutefisk og en god vin. Fantastisk. Men viktigst av alt var Finns tilstedeværelse.

Våre varmeste tanker og medfølelse i denne tunge tid går til støtten, livsledsageren og kona Gunn.

Kjære Finn! Vi som kjente deg, var heldige. Du så oss rundt deg og gledet oss. I hundesammenheng var du en sann entusiast. Takk for alt du gav. Du vil bli husket.

Hvil i fred.

På vegne av alle gode venner, Per Zakariassen og Per Dahle

I forbindelse med Finns bortgang har Gunn fått mange hyggelige hilsninger.

Gunn takker alle for omtanke og oppmerksomhet.

Finn Trana

NKK er i krise

NPK vil styrebehandle denne saken på neste styremøte.

Du kan lese mer om dette her 

Side 1 av 70