Generelle nyheter 1

Fuglehunden sendes til medlemmer av NBK, NESK, NGK, NISK, NMLK, NPK, NVK og NWK. Husk å fornye medlemsskap for 2020 i din raseklubb! Da sikrer du at bladet fortsatt blir levert hjem til deg.

NKK har nylig utstedt fakturaer for alle medlemsklubbene. Du skal ha blitt varslet gjennom epost eller sms fra varsel@efaktura.no. Denne regningen er ingen avtalegiro, men må betales på vanlig måte. Ønsker du å gjøre endringer i medlemskapene dine eller betale med kort kan du benytte «min side» på nettsidene til Norsk Kennel Klub; www.nkk.no - velg TJENESTER – velg MIN SIDE. På «min side» på nkk.no er det mulig å se betalingsdetaljene hvis du har mistet regningen. Du kan også kontakte din raseklubb hvis du har spørsmål om betaling. Raseklubben din kan også hjelpe deg dersom du ønsker papirfaktura. Kontaktinfo til klubbens sekretær finner dere på klubbsidene i Fuglehunden eller på klubbenes nettsider.

NB! Har du nylig betalt, eller du har gitt beskjed om endringer i ditt medlemskap, beklager vi at du har mottatt dette brevet, og ber deg se bort fra denne påminnelsen.

Med ønske om en fortsatt fin vinter for to- og firbente!

Med vennlig hilsen

NBK, NESK, NGK, NISK, NMLK, NPK, NVK, NWK

Fuglehund logo 300

Rolf Bjørnarheim døde 20. desember 2019, 93 år gammel.Rolf vokste opp i Byrkjelo med jakt og fiske.

I 1962 kjøpte han sin første pointer, Smestadhagens Sira. Hun ble parret med Arrow. I mangel av eget kennelnavn ble de 11 valpene registrert under kennelnavnet Arkas tilhørende Arne Karlsen. Den mest berømte av disse valpene er Arkas Silver. 

I 1973 etablerte Rolf Kennel Bjønroa. Stamforeldrene ble INT NSUCH Streif og Sita. Det første Bjønroakullet ble født 17. februar 1974. I mai 2016 ble Kennel Bjønroas 18. kull født.

Rolfs mål har alltid vært å frembringe sunne, rasetypiske og jaktlig gode pointere. Svært mange Bjønroahunder har gledet sine eiere med å fungere svært godt som jakthunder til de var både 15 og 16 år gamle.Rolfs oppdrett har også frembrakt mange hunder med høye premieringer og utmerkelser på jaktprøver og utstillinger.

I 2007 ble Kennel Bjønroa tildelt Norsk Pointerklubs Æresdiplom og i 2008 Agnes Delphins Oppdretterpris.

I en alder av 80 lærte Rolf seg å beherske datamaskin med internett og mail.  Han holdt seg godt orientert om alt som skjedde i pointerverdenen og fulgte med på resultater fra prøver og utstillinger. I 2007 opprettet Kennel Bjønroa hjemmesiden www.bjonroa.com. Rolf var en god forteller, og historiene om hans liv med pointer er publisert på hjemmesiden.

Jeg er dypt takknemlig for de 37 årene Rolf og jeg har hatt hunder sammen. Jeg lyser fred over Rolfs minne.

Birgit Ording

Rolf og Pila

Norsk Pointerklub’s redaktør for kalenderen ønsker avløsning.

Dersom det er noen som syntes det å jobbe med bilder og sette sammen en kalender er interessant så ta kontakt med leder eller nåværende redaktør. Kalenderen er blitt kjær i mange hjem og NPK håper noen ønsker å ta denne oppgaven for klubben. Næværende redaktør Cecilie Poulsson Krogh er behjelplig med inføring i jobben.

Kontaktpersoner Sven-Tore Kittilsen leder@pointer.no

eller Cecilie Poulsson Krogh c.p.krogh@medisin.uio.no

Side 1 av 68